NOK 6.390,00

Italia - Fotturferie fra Dolomittene til Gardasjøen

Fotturen starter i den berømte, fjell og spabyen Merano, hvor man går igjennom vinmarker og fruktplantasjer, forbi historiske slott og glitrende innsjøer. Turen tar dere forbi idylliske landsbyer med noen storslåtte utsikter. Fjellene i Sørt-Tyrol og Trentino er fasinerende med turkise innsjøer, grønne setre, dype elvedaler og spektakulære kløfter.

Utsikten til Dolomittenes rå fjelltopper følger dere på det meste av turen og i Trentino området, vil dere oppleve fjellandsbyene med deres smale smug og idylliske stenhus. Som finale for vandringen ankommer du til Gardasjøen, som ligger omgitt av klippekyster, olivenlunder og fikentrær. Etter denne ukes fottur til Gardasjøen har en cappuccino og en gelato aldri smakt bedre.  

Ruten (se kart lengere nede på siden): 
Denne tur byder på en variert fottur og dere går hovedsakelig på velholdte stier og ofte på Waal-stier (et gammelt vannledningssystem). Det vil også være fotturer ved skogsstier og flere bratte stigninger, men innimellom følger dere lokale veier. Vi anbefaler, at dere har en god grunnform og klar på å gå 3½-6 timer om dagen - noen ganger med lengre stigninger.

 • Overnatting på fine 3-stjerners hoteller og sjarmerende gjestehus
 • Fotturer på egen hånd i deres eget tempo, med detaljerte beskrivelser av turen og kart
 • Fantastiske fotturer gjennom Dolomittenes kuperte terreng
 • Nyt utsikten fra fjelltoget, som tar dere opp til enestående utsikter i Mendelpasset
 • Stier som går igjennom olivenlunder og fruktplantasjer
 • Fotturer forbi gamle borger og slott i fantastiske naturomgivelser
 • Innsjøene Molveno og Nembia, med deres henholdsvis turkisblå og grønne farger danner en vakker kontrast til de rå fjelltopper
 • Bagasjetransport mellom overnattingsplassene

 

Overblikk
Vansklighetsgrad:
1
2
3
4
5
6
Avreise i måned:
jan.
feb.
mars
april
mai
juni
juli
aug.
sep.
okt.
nov.
des.
Datoer

Hvis du kan velge datoen i reisekalenderen, kan turen starte den datoen.

Kundene sier

Reiseplan Se alle dagerLukk alle dager

Dag 1 Ankomst til Merano

Avhengig av når du ankommer til Merano, vil det være opplagt å nyte den sør-Tyrolske fjellbysstemningen ved å spasere gjennom de sjarmerende små gatene og langs den hyggelige Passer Esplanade i byen.

Dag 2 Vandring fra Merano til Nals

Dagens fottur tar deg på Waal-stiene, gjennom epleplantasjer til et imponerende fossefall. Herfra baner det vei gjennom kastanjebakkene ved Tisens og opp til den lille historiske kirken St. Christoph. Turen går videre gjennom et vakkert skogområde, med flotte utsikter over Etschdalen. Ikke lenge etter ankommer dere den idylliske lille landsbyen Nals, som er omringet av vinmarker og epleplantasjer.

Fottur: ca. 5-6 timer
Distanse: 20km
+560m / -550m

 

 

 

 

Dag 3 Vandring fra Nals til Kaltern

Dere kan se frem til en fascinerende fottur på ’Slotsstien’. Langs interessante og bratte veier går dere fra borg til borg, som med sine forskjellige historiske arkitektur er veldig beundringsverdige. Om ettermiddagen tar ruten dere igjennom området med” hull i isen” – et naturlig fenomen, der dere kan få muligheten til å oppleve istapper på høysommeren. Etter St. George’s Tårn og en hel del karakteristiske vinmarker, vil dere ankomme ved Kalterer-innsjøen, hvor dere overnatter.
Vandretid: ca. 5-6 timer
Distanse: 18km
+710m / -600m

 

Dag 4 Fottur fra Kalterer innsjøen til Còredo

Dere starter dagen med en kort tur med fjelltoget til Mendelpasset. Herfra er der en helt enestående utsikt, innen turen fortsetter over platået mot Nonstal, det ligger på regionsgrensen. Turen tar dere herfra inn i fantastiske kløfter og igjennom små idylliske landsbyer til pilegrimsstedet Saint Romedio. Dere vil fortsette forbi to små fine innsjøer og innen kort tid Còredo, som er dagens endestasjon.

Vandretid: ca. 4½-5 timer
Distanse: 17km
+200m / -700m

 

Dag 5 Vandring fra Còredo til Molveno

Etter en kort transfer kan du nyte en fin utsikt over det imponerende landskapet i Nonstal-dalen. Vandringen tar dere inn på den lille delen av Jakobsveien, som lengre sørvest også er kjent som Caminoen. Denne vil ta dere gjennom fruktplantasjer og opp til høysletten Paganella. Stien snor seg gjennom et bevokst område til Cavedago med den berømte tripelbuede broen. Senere når du kommer til landsbyen Molveno, som ligger ved foten av Brenta-Dolomittene - en vakker fjellkjede med ett fantastisk turkis fjellvann. Her overnatter du.  

Vandretid: ca. 4½-5½ time
Distanse: 15km
+700m / -400m

 

Dag 6 Fra Molveno til Nembia søen og Comano Terme

I dag vil dere kunne nyte skjønne utsikter over de fascinerende fjelltoppene til Brenta-Dolomittene. En kabelbane tar dere opp i fjellområdet Pradel, hvor dere vil oppdage en av de vakreste vandrerutene på turen. Det er opplagt å ta et stopp ved et oppholdssted, som selger typiske italienske snacks som kan nytes sammen med en helt enestående utsikt over landskapet og fjelltoppene. En kabelbane tar dere til den glitrende sjøen Molveno, hvor dere går mot sjøen Nembia.

Fra den klare grønne sjøen Nembia kan dere ta bussen (Billetten koster ca. 5 euro og betales lokalt) det siste stykke gjennom små landsbyer og gjennom bakket terreng til endestasjonen Comano Terme.

Vandretid: ca. 3-5 timer (avhengig av hvilken rute dere velger)
Distanse: 15km
+390m / -900m    

Dag 7 Vandring fra Comano Terme til Gardasøen ved Riva del Garda

Som dere nærmer dere slutten på deres fottur vil ruten ta dere gjennom uberørte enger i Lomason dalen. En bra stigning vil føre dere opp til Monte San Pietro oppholdsstedet, hvor en fantastisk utsikt over Gardasjøen venter. Fortsett turen ned gjennom svingete strekning og forbi Tennoslottets steinvegger. De siste få kilometer av turen deres går gjennom olivenlunder og cypresbevoksninger, innen dere når målet ved bredden av Gardasjøen.

Vandretid: ca. 3-4 timer
Distanse: 10km
+400m / -800m  

Dag 8 Hjemrejse

Efter frokosten er det utsjekking og individuell hjemreise.

Prisen inkluderer

 • 7 overnattinger på 3-stjerners turistklassehoteller og sjarmerende gjestehus inkl. frokost
 • Detaljerte beskrivelser av de nøye foreslåtte rutene (rutekart, rutebeskrivelser, info om relevante turist attraktsjoner og viktige telefonnummer)
 • Bagasjetransport mellom hotellene
 • Velkomstmøte på ankomstdagen
 • Transport som beskrevet i programmet
 • Billett til Mendalpass Mountain Railway (dag 4)
 • Billett til kabelbanen fra Pradel til Molveno - kun i høysommeren (dag 6)
 • Trentino-fordelskort med diverse rabatter på opplevelser i området
 • Direkte telefonnummer til en servicehotline, som gjelder under hele turen
Ikke inkludert
 • Transport fra Norge til Italia t/r.
 • Administrasjonsgebyr kr. 190,-
 • Avbestillingsforsikring og Rejseforsikring
 • Busbillet til turen fra Nembia-sjøen til Comano (ca. 5 euro pr. person)
NOK 6.390,00

Praktisk info

Om prisen

Prisen er basert på, at man reiser minimum to deltagere sammen og overnatter i et dobbeltrom. Det er muligt at få enkeltrom og det er også muligt at ta turen alene. Se muligheten på bestillingsblanketten.

På denne tur er de på egen hånd uten reiseleder. Vi har sørget for overnattingene, rutebeskrivelserne, kort og andre praktiske ting, men de skal selv sørge for transporten til turens startsted, samt etter turens avslutning. Der er innlagt et velkomstmøte, hvor de vil bli briefet med relevante info i forhold til deres tur.

Avreisedatoer
Turen avvikles med startdag lørdager, søndager, mandager, tirsdager, onsdager og torsdager fra 11. mai til og med 13. oktober 2019.

Bemerk: Hvis du går inn på bookingsblanketten, utfyller den og og trykker videre til side 2, så kan du lagre ditt tilbud, etter det bli det sendt til deg som pdf. På denne måten kan du fx sende det til dine medreisende, så de også kan se prisen og hva som er inkluderet. Når du har lagret et tilbud, kan du senere hente opp din bestilling og du behøver ikke taste inn alle opplysninger igjen.

Transport

Transporten fra Norge til Italia t/r er ikke inkludert i reisearrangementet og dere må selv sørge for å ankomme til det første hotellet.

Flyreise

Dere kan nemt søke, bestille og betale flyreisen på f.eks momondo.no. Det er deres eget ansvar å sikre, at flyene passer med turens start- og sluttdato. Vi anbefaler, dere bestiller reisen hos oss, før dere kjøper flybillettene. Vi anbefaler, at dere flyr til Milano (kan også være Bergamo - BGY) eller til Venezia

Fra Milano/Venedig til Merano

Man kan komme til Merano med tog fra Milano og Venedig på ca. fire timer. Det er mulig å få et overblikk over mulighetene for å komme frem ved å se på Rome2Rio (linket går til søk fra Bergamo til Merano, men dere kan endre søket, så den viser turen fra deres foretrukne lufthavn).

Hvis dere kjører selv

Kjører dere selv til Merano er det mulig å parkere ved det første hotellet. Den første natten, når dere bor på hotellet er gratis og resten av uken koster parkering 10-12 euro pr. natt.

Transfer tilbake etter turen

Etter turen er det mulig å bli kjørt tilbake til det første hotellet - f.eks for å hente bilen. For transfer fra Riva del Garda til Merano på avreisedagen, skal det reserveres plasser på forhånd og betales lokalt kr. 58€ pr. person. Transfer er kun mulig på lørdager, søndager, mandager, tirsdager.

 
Børnerabat og delte værelser

Barnerabatt og twinroom

På denne reisen er det rabatt for barn og voksne, som deler rom med “to fullt betalende voksne” Hvor mye rabatten blir er avhengig av alder.

Barn under 5,99 år: gratis
Barn mellom 6 og 11,99 år: 50% rabatt
Barn mellom 12 – 14,99 år: 25% rabatt
Personer fra 15 år og opp: 10% rabatt

Eksempel 1
Dere er 2 voksne og 1 barn. Her er det veldig enkelt, fordi dere bor på samme rom. Barnet får rabatt i forhold til ovenstående priser.

Eksempel 2
Dere er 2 voksne og 2 barn (alder 5 og 13 år). Her har dere to muligheter. Hvis dere vil bo på to dobbeltrom, så vil det være full pris for alle deltakere. Hvis dere vil sove på samme rom (f.eks. et familierom), så vil begge barn få rabatt (henholdsvis gratis og 25% rabatt)

Eksempel 3
Dere er 2 voksne og 3 barn (alder: 7, 13 og 15 år). Her vil dere sannsynligvis skulle bruke to dobbeltrom, hvor det yngste barnet sover sammen med foreldrene. Det vil derfor kun være rabatt for det yngste barn på 7 år, som får 50% rabatt.

Eksempel 4
Dere er 3 voksne, som vil sove på samme dobbeltrom. Her vil den ekstra voksne få 10% rabatt.  

OBS

På vår bestillingsblankett kan man kun velge "voksne" og siden kan ikke regne ut barnerabatt selv. Du bare skriver detaljene om barnas alder, fødselsdato og eventuelt ønsket romfordeling i beskjedfeltet, når dere bestiller reisen. Så sørger vi for at justere prisen etterhvert.

Det er viktig, at dere er innforstått med, at det er deres eget ansvar, når dere velger å ha barn med på turen. Se beskrivelse for vanskelighetsgrad og vurder derfra, om denne turen egner seg til deres barn. Generelt anbefaler vi ikke at barn under 15 år er med på turer, hvor vanskelighetsgraden er over 2.

 

 

Velkomstmøde

Det blir avholdt et informasjonsmøte av en av våres lokale samarbeidspartnere, som foregår kl 18:00 på ankomstdagen. Dere møter i resepsjonen med mindre, dere får annen beskjed ved innsjekk.

OBS: hvis dere ankommer for sent til å være med på møtet vil det ligge en velkomstpakke klar til dere på hotellet,hvor dere finner informasjon til fotturen.

 
Overnatning

Dere overnatter på 3-stjernes turistklassehoteller samt sjarmererende sørtyrolske gjestehus. Frokost er inkludert på turen.
Noen steder kan man komme ut for, at det kreves en liten 'Turist skatt' - denne betales lokalt.

Ekstra netter

Det er mulig å kjøpe ekstra netter på hotellet i Merano før turen eller hotellet i Riva del Garda etter turen. Prisene er:

Merano
Dobbeltrom: 750kr pr. person
Enkeltrom: 890kr

Riva del Garda
Dobbeltrom: 750kr pr. person
Enkeltrom: 950kr
 

Mad og drikke

Det er mulig å bestille 6x middag på hotellene på denne turen (ikke på dag 7 i Riva ved Gardasjøen). Maten består minimun av en 3-retters meny.
Ønskes dette kan de velge det på bestillingsblanketten. Pris: kr. 1.530,- pr. person. 

Vandring med Hund

På denne turen er det mulig å ta med hund. Skulle dette være av interesse, så noter hundens rase og høyde under bemerkninger i bestillingsblanketten, så booker vi den med på deres tur. - Det er mulig, at det vil være ett lite ekstra gebyr for å ta med hunden deres på noen hotellene. Dette betales lokalt på hotellene.

 
Sværhedsgrad

Dagsturene som er beskrevet i programmet er en vanskelig grad 2. Dere er på egen hånd, og bestemmer dere selv hvor mange stikkveier dere vil ut på, men programmet er lagt opp etter en gjennomsnittlig fotturer på 4-6 timer om dagen i kupert terrengn. Les mer om vårt gradueringssystem her.

 
Rejseforsikringer

Det anbefales å skaffe seg en reiseforsikring som minimum dekker sykdom, ulykke, hjemtransport, tapt ferie, bagasje og ansvar. Kunden er selv ansvarlig for at tegne nødvendige reiseforsikringer, som dekker disse omkostninger. Vi anbefaler Gouda Rejseforsikring.

 
Klima

Det kan være smart å planlegge sin reise etter været, og fjellene kan det bli mange værendringer gjennom dagen. For å få ett overordnet bilde av klimaet i Bolzano-området, ser du DMI's data her:

Rejsegarantifonden

Vi er medlem af Rejsegarantifonden. Reg.nr. 2529

Har du spørsmål?

Ring til våre eksperter fra kl. 10 - 16.

Tlf. 23 96 66 25

Eller skriv til oss på:

mail@mountain-adventures.no

Send forespørsel

Fant du ikke hva du søkte på? Vi gir gjerne et uforpliktet tilbud på din neste aktive reise.
Fyll ut avreise og hjemkomst for din ønskede ferie, så sender vi deg et uforpliktet tilbud på din reise.

Se også disse reisene

8 dagers fotturferie på egen hånd rundt om Mont Blanc. Turen går gjennom Frankrike...
Vansklighetsgrad: 3-4
Velegnet til solorejse
8 dagers vandring i det karakteristiske og nydelige alpelandskapet i Salzkammergut, med overnatting ...
Vansklighetsgrad: 1-2
Reise med hundReiser med Barnerabatt
8 dagers fotturferie på egen hånd med opphold på 3 fine fjellhoteller i veldig vak...
Vansklighetsgrad: 2
Reiser med Barnerabatt
Rejsegarantifonden
Gouda Rejseforsikring
;

Har du spørsmål?

Ring til våre eksperter

23 96 66 25

Klikk her for å skrive til oss

Hverdager fra 09 - 15

Våre kunder sier

Følg oss

 

;

×Vinn et reisegavekort på 5000kr

Vi trekker lodd blant alle som registrerer seg på vårt nyhetsbrev og følger oss på facebook

Kontakt oss ×

Du er hjertelig velkommen til å ringe eller skrive til oss.

Telefon: +47 23 96 66 25
Mail: mail@mountain-adventures.no

Se åpningstider