NOK 2.990,00

Italia - Fottur i Cinque Terre, 5 dager

Det er nå også mulig, å oppleve vakre Cinque Terre på en 5-dagers tur. Via et solid utarbeidet stisystem, vil du vandre fra landsby til landsby, mellom skoger, vinmarker og gjennom et spektakulært terrasselandskap med utsikter over havet. Du kommer til å besøke de historiske byene Levanto og Portovenere, og selvfølgelig de fem sjarmerende byene, som ligger som fargerike perler i det grønne landskap som danner Cinque Terre; Monterosso, Vernazza, Corniglia, Manarola og Riomaggiore.

Ruten: Denne turen er nivå 2. Turen går på velholdte stier, og det vil være stigninger og bratte nedganger i perioder på turen. Med litt kjennskap til fotturer, samt en god fysikk, er det mange fantastiske opplevelser i vente på denne turen. Langs kysten går en liten lokal togbane, som stopper i mange av landsbyene. Det er mulig å forkorte eller forlenge dagsturene etter eget ønske. Varigheten som er beskrevet her er 4-6 timer om dagen.
•    Ny mulighet for en "getaway" med fottur i det fantastiske Cinque Terre
•    Overnatting på sjarmerende hotell i markedsbyen Levanto
•    Opplev Cinque Terre og de fem fantastiske maleriske landsbyene
•    Fottur langs Liguriens dramatiske kystlinje Riviera de Levante
•    Opphold i Riomaggiore og fottur til Vernazza og Madonna de Reggio
•    Fottur mellom vinterrasser og sjarmerende små landsbyer, som bukter seg i terrenget
•    Vakker italiensk natur i dette unike området
•    Fantastisk båttur fra Portovenere til Riomaggiore

 

  •  

 
Overblikk
Vansklighetsgrad:
1
2
3
4
5
6
Avreise i måned:
jan.
feb.
mars
april
mai
juni
juli
aug.
sep.
okt.
nov.
des.
Datoer

Hvis du kan velge datoen i reisekalenderen, kan turen starte den datoen.

Kundene sier

Reiseplan Se alle dagerLukk alle dager

Dag 1 Ankomst Amalfi

Innsjekking på hotellet.

Ved tidlig ankomst til Levanto er det mulig å enten ta seg en dukkert, gå en tur i den sjarmerende byen, eller ta den første vandreopplevelsen i området med det samme. Denne fotturen vil ta dere til Monterosso al Mare, med utsikt til et av områdets flotteste fjell. Etter å ha passert en gammel eremitage-ruine fra 1100-tallet, kommer dere til et utsiktspunkt, hvor det for alvor er tydelig,hvor vakker denne kyststrekning virkelig er. Veien ned til Monterosso er steil og etter å ha fått betraktet de fargerike husene i den gamle bydelen, kan en velge å ta det lokale kystbanetoget tilbake til Levanto. 

 
 
Dag 2 Fottur fra Levanto til Deiva Marina

Fra Levanto går dagens fottur i vestlig retning, langs stranden og opp i det bakkede terrenget, før det atter går ned til den lille kystlandsbyen Bonassola. Herfra går ruten opp over fjellsidene, hvor stiene tar dere med gjennom Framura og Costa, der det ligger små sjarmerende forsamlinger av hus, plassert vakkert i terrenget. Her er der også gode utsiktspunkter over kystlinjen og det dybblå havet. En steil nedgang tar dere ned til havnivå i resortbyen Deiva Marina. Herfra er det mulig å ta toget retur til Levanto, eller fortsette vandringen til Moneglia. Denne forlengelsen vil ta dere gjennom flere sjarmerende små landsbyer, som ligger langs kysten. Finn en hyggelig kafé i en av landsbyene og nyt en vaskekte italiensk kaffe til utsikten av den vakre kysten. Det lokale kystbanetoget stopper i flere av disse små landsbyer, så dere kan stoppe vandringen når det passer dere og kjøre retur til Levanto.

 
Dag 3 Fottur fra Riomaggiore til Vernazza og Monterosso

Etter frokost sjekker dere ut av hotellet i Levanto og tar toget til Riomaggiore, den sørligste av de fem landsbyene som legger navn til Cinque Terre. Her kan dere legge igjen bagasjen på hotellet, før dere starter dagens vandring til Manarola, en attraktiv landsby med fargestrålende hus, som klynger seg om fjellsidene, med utsikt over den vakre naturlige klippehavnen. Fra Manarola går dere opp gjennom vinterrasserne og ned mot Corniglia, som er plassert på en høyderygg med imponerende utsikt over havet. Gjennom vinmarker og citruslunder går ruten videre, og som dere nærmer dere Vernazza og dens gamle festning, vil dere oppleve noe av regionens beste utsikter. Stien går opp over fjellsiden, før en steil nedstigning tar dere ned til Vernazza, den vakreste av alle landsbyene på kysten. Fra slottstårnet i den lille byen er det en enestående utsikt over byen og havnen, med dens mange fargerike båter. Her er det også opplagt å nyte en forfriskning på en av byens koselige kafeer, før dere tar toget tilbake til Riomaggiore.
Når dere ikke forbi Monterosso på ankomstdagen, så er det mulighet for å forlenge dagens vandring og fortsette langs kysten.

 
Dag 4 Fottur fra Riomaggiore til Campiglia og Portovenere

I dag vandrer dere mot øst til Campiglia og Portovenere. Fra Riomaggiore fører stien dere opp trapper og til helligdommen Madonna di Montenero, som ligger tronende på en høyderygg med fantastisk utsikt over havet.  Stien snor seg videre opp over klippesidene gjennom vinterrasser av Sentiero Rosso. Denne stien, som følger høyderyggen med utsikter skiftevis til den ene og den andre siden, går tvers igjennom hele Cinque Terre, og tar dere til den lille landsbyen Campiglia, hvor det kan kjøpes forfriskninger. Gjennom furuskogen blir stien smalere og fortsetter til Portovenere med flere fantastiske utsikter underveis. Beliggende over Portovenere kommer dere også forbi et gammelt slott fra 1600-tallet, og hvor en trapp fører dere ned til landsbyen. Her er det tid til å vandre rundt i gatene, før dere tar en av de lokale turbåter tilbake Riomaggiore .   

 
Dag 5 Hjemreise

Etter frokost er det utsjekk fra hotellet og individuell hjemreise.

 
 

Prisen inkluderer

  • 2 netters opphold i Levanto på turistklassehotell inkl. frokost
  • 2 netters opphold i Riomaggiore på turistklassehotell inkl. frokost
  • Detaljert rutebeskrivelse, kart samt relevant turistinformasjon
  • 24 timers lokal assistanse
Ikke inkludert
  • Transport fra Norge til Italia t/r.
  • Togbilletter (ca. 2€ pr. togbillet) og billet til båden fra Portovenere til Riomaggiore (ca. 10€ pr. billet)
  • Administrasjonsgebyr kr. 190,-
  • Avbestillingsforsikring og Reiseforsikring
NOK 2.990,00

Praktisk info

Om prisen

OBS: Prisen er basert på at man reiser minimum to deltagere sammen og overnatter i et delt dobbeltrom. Det er også mulig å reise alene. 

På denne turen er du på egen hånd uten turleder. Vi har sørget for overnattingene, rutebeskrivelser og kart, men en må selv sørge for transporten til turens startsted.

Avreisedatoer:
Denne turen kan arrangeres fra mars til oktober

OBS: Hvis du går inn på bestillings-blanketten, fyller ut skjemaet går videre til side 2, kan du lagre tilbudet ditt, det blir da sendt til deg som PDF. På den måten kan du videresende det til dine medreisende, slik de også kan se prisen og hva som er inkludert. Når du har lagret et tilbud, kan du finne igjen bestillingen og du behøver ikke taste inn alle opplysningene en gang til.

Transporten fra Norge til Levanto, Italien t/r er ikke inkludert i reisearrangementet og du må selv sørge for å bestille din flyreise. Du kan søke, bestille og betale din flyreise via f.eks Momondo. Vi anbefaler at du bestiller reisen hos oss, før du kjøper flybillettene.

Links
Momondo

Med fly

Pisa er den nærmeste og lettest tilgjengelige lufthavn for Levanto. Alternativt kan man f.eks. flyge til/fra Milano, men togtransporten er litt lengre til Levanto herfra. Via linket under kan en lett finne ut av, hvordan en kommer fra Pisa til Levanto.

Rome2Rio

Turen tilbake fra Riomaggiore til Pisa, er lettest med tog. På www.trenitalia.com er det lett å få ett overblikk over tider og destinasjoner på de italienske tog (Pisa-Levanto ca. 1,5 time, Milano-Levanto ca. 3 timer) men da er det tungvint å kjøpe eller endre billettene online, vi anbefaler at man kjøper dem på billettkontoret eller i automatene på togstasjonen.

Med Bil

Du kan også velge å kjøre fra Norge til Levanto. Det vil være mulig å enten parkere bilen ved det første hotellet eller å parkere bilen på en offentlig parkeringsplass i nærheten av hotellet. Hvilket hotell en kommer til å bo på først avhenger av, hvor der er plass, når du bestiller reisen. Vanligvis er det et hotell med parkeringsplass, hvor du kan sette bilen. Parkeringen vil være gratis i den tid du bor på hotellet og hvis du vil la den stå, imens du gjennomfører resten av turen vil det typisk koste cirka 10-15 euro pr. dag.
Hvis deres første hotell ikke har parkeringsplass vil en kunne parkere bilen på en offentlig parkeringsplass. Dette koster rundt 30-35 euro for en uke.
 

Lokal Transport

Det lokale kystbanetoget har hyppige avganger, og billetter kjøpes direkte på stasjonen.
På dager hvor båten mellom Portovenere og Riomaggiore ikke seiler, er det mulig å ta en lokal buss retur. Nærmere info om dette fremgår av deres fotturbeskrivelser på den gjeldende dagen.
 
Overnattinger

Du overnatter 2 netter i Levanto på et 3-stjerners turistklassehotell og 2 netter på Riomaggiore på et 3-stjerners turistklassehotell. Det er frokost inkludert på begge hotellene.

Vanskelighetsgrad

Dagsturene som er beskrevet i programmet er grad 2. Da er du på egen hånd og bestemmer selv hvor langt du vil gå hver dag, og du kan snu når du har lyst. Les mer om vårt graderingssystem her.

Reiseforsikringer

Det anbefales å tegne en reiseforsikring, som minimum dekker sykdom, ulykke, hjemtransport, tapt ferie, bagasje og ansvar. Kunden er selv ansvarlig for å tegne nødvendige reiseforsikringer, som dekker disse omkostninger. Vi anbefaler Gouda Rejseforsikring.

 

 

 

 

Klima

Det kan være vanskelig å planlegge reisen sin etter været, men for å hjelpe til et gjennomsnittlig bilde av det amalfitanske klima, sees DMI's data her:

Reisegarantifondet

Vi er medlem av Reisegarantifondet. Reg.nr. 2529

Har du spørsmål?

Ring til våre eksperter fra kl. 10 - 16.

Tlf. 23 96 66 25

Eller skriv til oss på:

mail@mountain-adventures.no

Variasjoner av denne reisen

Send forespørsel

Fant du ikke hva du søkte på? Vi gir gjerne et uforpliktet tilbud på din neste aktive reise.
Fyll ut avreise og hjemkomst for din ønskede ferie, så sender vi deg et uforpliktet tilbud på din reise.

Se også disse reisene

Opplev den naturskjønne og turistfattige delen av Amalfikysten. Den byr på fottur gjenn...
Vansklighetsgrad: 2
9 dagers fottursferie langs spektakulere kyststrekninger i Cinque Terre og på Portofine-halv&o...
Vansklighetsgrad: 2
8 dagers fotturferie med ruter rundt i hjertet av Amalfikysten fra den berømte kystbyen Amalf...
Vansklighetsgrad: 2
Rejsegarantifonden
Gouda Rejseforsikring
;

Har du spørsmål?

Ring til våre eksperter

23 96 66 25

Klikk her for å skrive til oss

Hverdager fra 09 - 15

Våre kunder sier

Følg oss

 

;

×Vinn et reisegavekort på 5000kr

Vi trekker lodd blant alle som registrerer seg på vårt nyhetsbrev og følger oss på facebook

Kontakt oss ×

Du er hjertelig velkommen til å ringe eller skrive til oss.

Telefon: +47 23 96 66 25
Mail: mail@mountain-adventures.no

Se åpningstider