NOK 8.390,00

Frankrike, Italia, Sveits - Rundt Mont Blanc, Fotturferie

Mont Blanc massivet består av Mont Blanc (4.807 m) og er uten tvil et av de vakreste fjellmassiver i Alpene. Området rundt er storslått med utallige alpine topper og fasinerende isbreer, som vakkert pryder panoramautsikten til selve Mont Blanc massivet. Bagasjen blir fraktet for dere på denne turen, så dere bærer kun deres dagsryggsekk frem til overnattingsstedene i de små tradisjonelle fjellandsbyer.

Turen er på egen hånd, og dere vil motta relevant informasjon på ankomstdagen i Les Contamines. Overnattingene foregår i fjellhytter med sovesal. Vi kan oppgradere overnattingene til 2-3 stjerners hoteller, hvor dere overnatter i dobbeltrom.

 • Fottur på egen hånd fra hytte til hytte rundt Mont Blanc.
 • Opplev Mont Blanc massivet fra tre forskjellige land.
 • Italias gigantiske klippevegg.
 • De bølgende dalene Sveits.
 • Frankrikes enorme isbreer.
 • Halvpensjon på turen (i Chamonix B&B)
 • Mulighet for oppgradering til dobbeltrom på hoteller og guesthouses
Overblikk
Vansklighetsgrad:
1
2
3
4
5
6
Avreise i måned:
jan.
feb.
mars
april
mai
juni
juli
aug.
sep.
okt.
nov.
des.
Datoer

Hvis du kan velge datoen i reisekalenderen, kan turen starte den datoen.

Kundene sier

Reiseplan Se alle dagerLukk alle dager

Dag 1 Ankomst med mulighet for første vandring

Avhengig av ankomsttidspunktet er det mulig å vandre en liten rundtur i dag på 3-600 høydemeter, som vil ta dere til de første fine utsiktsopplevelsene.
Vi overnatter i den tradisjonelle og sjarmerende franske landsbyen Les Contamines, hvor middag er inkludert.

 
Dag 2 Vandring over Bonhomme-passet

Dagen starter med en kort transfer til Notre Dame de la Gorge. Herfra vandrer vi over Bonhomme- og Croix du Bonhomme-passene, som leder dere til Chapieux-dalen. På denne strekningen vil vi bli mødt av fjellutsikter over Aiguille des Glaciers (3816), som vakkert troner opp fra de grønne setervoller. Vi overnatter i en fjellhytte, hvor middag er inkludert.

Vandretid: ca. 6-7 timer
Distanse: 18km

+1200m / -900m

 

Dag 3 Fra Frankrike til Italia

Dagen starter med å gå over la Seigne passet, som ligger ved den fransk-italienske grensen. På toppen av passet vil vi stå ansikt til ansikt med Mont Blanc-massivets flotte klippevegg og iskledte topper. Her forlater dere Frankrike og begiver dere ned i den italienske Véni-dal. Fra La Cantine til Val Ferret tar vi en buss for etterfølgende å vandre det siste stykke opp til fjellhytten Elena, som er tett beliggende på Pre de Bar's-isbreen. - Middag er inkludert.

Vandretid ca. 7 timer
Distanse: 18km
+950m / -1000m

Dag 4 Over Ferret-passet og til Sveits

Dagens vandring går opp til det store Ferret-pass, som markerer grensen mellom Italia og Sveits. På grensen ligger Mont Dolent (3.823m). Dette fjellet er spesielt kjent, da det ligger med en fjellside i både Frankrike, Italia og Sveits. Etter passet er det storslåtte utsikter til forskjellige fjellpass i horisontene. Herfra snor stien seg kraftigt nedover mot elva Dranse. Turen fortsetter gjennom den sjarmerende sveitsiske fjelllandsbyen La Fouly. Det siste stykke går med lokal buss til Champex, det er ca. 45 min. vandring opp til den familiedrevne og sjarmerende fjellhytte Val d'arpette, hvor middag er inkludert. 

Vandretid ca. 5-6 timer
Distanse: 17km

+600m / -1000m

 
Dag 5 Over Fenêtre d’Arpette og ned langs Trient-isbreen

I dag når vi Fenêtre d’ Arpette (2.750m), som er turens høyeste punkt. Dette passet er som tatt ut av en film med dramatiske klippeskråninger på begge sider og en smal passasje med en svingete sti, som leder over passet og ned den rustikke fjellside på den anrde siden. Vandringen er krevende, men utsikten og opplevelsen er storslått, som vi beveger dere ned i dalen langs Trient-isbreen. Skulle været bli for usikkert, er der en alternativ og litt kortere rute via Cold de Bovine passet (5-6 timer - +800m/-1135m).
Det er middag og overnatting i fjellhytten Col de la Forclaz, som ligger hyggeligt plassert i de grønne bakkene med utsikt til de snøkledte fjelltoppene. Eller ved oppgradering i det nærtliggende Trient.

Vandretid ca. 7-9 timer
Distanse: 14km

+1050m / -1385m

Dag 6 Over Balme-passet og tilbake til Frankrike

På den sjette dagen starter vi med å vandre opp til Balme-passet, som fører dere fra Sveits tilbake til Frankrike. Denne oppstigningen skaper en god kontrast til tidligere oppstigninger, da det her er en sti, som snor seg i hårnålesving opp gjennom grønne sætere. Fra passet er det vakre utsikter både ned over den sveitsiske siden og den franske siden. Mulighet for flere forskjellige naturskjønne ruter ned til landsbyen Argentière, hvor vi overnatter i fjellhytter og middagen er inkludert.

Vandretid ca. 6-7 timer
Distanse: 15km

+1000m / -1050m

Dag 7 Langs Aiguilles Rouges massivet og ned til Chamonix

Med Mont Blanc massivet i ryggen kan vi gjennom denne dags vandringen nyte panoramautsikten av  Aiguilles Rouges-massivet. Dalenes grønne nyanser, Mont Blancs hvite isbreer og de rødlige fargene i Aiguilles Rouges-massivet – ord kan ikke rettferdigjøre den maleriske natur, som omgir dere, så husk å nyte de siste seks timers vandring, som tar dere gjennom det fantastiske landskapet til landsbyen Les Praz, før vi avslutningsvis ankommer Chamonix. Det siste stykke ned til Chamonix er det mulig å ta en eller to kabelbaner, hvis man vil ha denne opplevelse med. Vi burde være tilbake i Chamonix ved 17-tiden. 

Vandretid ca. 6 timer
Distanse: 16km

+1000m / -1050m
Dag 8 Hjemreise

Etter frokost er det utsjekk og hjemreise.

 

Prisen inkluderer

 • 8 dager/7 netters vandretur med opphold i fjellhytter med overnatting i sovesaler
 • Bagasjetransport mellom hyttene
 • Transfer om morgenen på dag 2
 • Frokost og middag alle dager på nær i Courmayeur og siste overnatting i Chamonix hvor bare frokost er inkludert
 • Kart og detaljert vandrebeskrivelser for hele turen
Ikke inkludert
 • Transport fra Norge til Frankrike t/r
 • Transfer fra La Nova til Seloge (dag 3)
 • Busstransfers som nevnt i dagsprogrammet (Det er snakk om lokale busser til få euro pr. person - husk at i Sveits bruker de Sveitsiske Franc)
 • Kabelbaner (billetter kjøpes ved kabelbanene, hvis man ønsker denne opplevelsen - Det er mulig å vandre uten bruk av kabelbaner)
 • Administrasjonsgebyr kr. 190,-
 • Avbestillings- og reiseforsikringer.
NOK 8.390,00

Praktisk info

Om prisen

Prisen er basert på, at man reiser minimum to deltagere sammen, og deler hotellrom i Les Contamines og Chamonix. Resten av tiden sover man i sovesal, i fjellhytter. - Det er mulig å oppgradere til dobbeltrom på hele turen - se under fanen "overnatting". Turen er også mulig som enkeltperson.

På denne turen er vi på egen hånd og er deres egen turleder. Vi har sørget for overnattingene, rutebeskrivelse, kort og viktigst av alt: Transport av bagasjen fra hytte til hytte.

Avreisedatoer
Denne turen kan vi arrangere med daglig avgang fra juni til september, såfremt der er ledig plass på overnattingsstedene.
Det er begrenset plass i fjellhyttene og på hotellene omkring Mont Blanc, så prøv å bestill ferien i god tid.
Vi anbefaler, at dere ankommer først på ettermiddagen til Les Contamines, da dette vil give dere tid til den første gåturen i området.

OBS: Hvis du går inn på bestillings-blankett, fyller ut skjemaet går videre til side 2, kan du lagre tilbudet ditt, det blir da sendt til deg som PDF. På den måten kan du videresende det til dine medreisende, slik de også kan se prisen og hva som er inkludert. Når du har lagret et tilbud, kan du finne igjen bestillingen og du behøver ikke taste inn alle opplysningene en gang til.

Transport

OBS: Transporten fra Norge til Les Contamines i Frankrike ikke er inkludert i reisearrangementet og dere må selv sørge for transporten til/fra destinasjonen.

Den letteste måten at få ett overblikk over hvordan dere kommer fra en given lufthavn til det første hotellet i Les Contamines er via Rome2Rio. Linken går til en søkning fra Geneve lufthavn til Les Contamines, men den kan endres, så den passer med den flyplassen du har i tankene.

Flyreise
Du kan søke, bestille og betale deres flyreise på f.eks. momondo.no. Vi anbefaler at du booker reisen hos oss, før du kjøper flybillettene.

Fra Geneve Lufthavn til Les Contamines
Den letteste veien fra Geneve lufthavn til Les Contamines er med en direkte transfer som f.eks. www.resortrides.com kan arrangere - Du kan uforpliktende forespørsel til en hurtig pris på deres hjemmeside.

Det er også mulig å ta en buss fra Geneve lufthavn til Les Contamines, med skift i St. Gervais les Bains - Le Fayet (www.sat-montblanc.com). Husk å sjekke om bussene kjører den dagen du har valgt å ankomme.

Fra Chamonix til Geneve Lufthavn
Det kjører en shuttle mellom Chamonix og Geneve lufthavn flere ganger om dagen, og billetter kan bookes online: (www.easybus.com) eller (www.chamexpress.com)

Den letteste veien fra Chamonix tilbake til  Les Contamines er med tog eller bus via St. Gervais Les Bains - Le Fayet. (En Taxi på denne strekningen koster ca. 80€)

Kjør selv
Det er mange, som velger å kjøre selv fra Danmark til Chamonix/ Les Contamines. Det tar 12 timer å kjøre fra den dansk-tyske grensen til Les Contamines, hvor det er mulig å parkere gratis (ikke overvåket parkering).

Hva er absolutt lettest?

Det letteste vil være å la oss arrangere transporten med privat transfer. Du blir møtt i Geneve Lufthavn og kjørt direkte til det første hotellet i Les Contamines. Det samme gjelder hjemreisen, hvor du blir hentet på hotellet og kjørt til Geneve Lufthavn, så er dere fremme senest to timer før flyet letter.
Du kan bestille transferen den ene veien eller begge veier, når du bestiller turen.
Herunder kan I se priserne.

Geneve Lufthavn til Les Contamines
1-4 personer: 1.890kr i alt for bilen

Chamonix til Geneve Lufthavn
1-4 personer: 1.890kr i alt for bilen

OBS: Når du bestiller turen kan du kun velge transfer for 1-4 personer. Hvis dere er flere er det bare å skrive i beskjedfeltet, at du ønsker transfer og hvor mange personer dere er. Så kommer vi tilbake med en pris på dette.
Overnatninger

Overnattingene i Les Contamines og Chamonix foregår på 2-stjerners hoteller i dobbeltrom. Resten av turen foregår overnattingene i sovesaler i små sjarmerende fjellhytter. Frokost og middag er inkludert hele turen på nær Chamonix (kun morgenmad). Det er mulig å kjøpe en matpakke med fra de fleste hytter (hør om mulighetene ved innsjekk). Alternativt kan man proviantere i de små landsbyer, før man gir seg ut på dagens trek. I løpet av dagen er det langt mellom innkjøpsmuligheter. 

Oppgradering
Det er mulig å oppgradere turen, så overnattingene foregår i dobbeltrom på 2-3 stjerners hoteller, guesthouses og fjellhytter. Med denne løsning er der halvpensjon alle dager på nær dag 3 i Courmayeur og dag 7 i Chamonix. Her er kun frokost inkludert, men disse byer byr på masse av fine restauranter. Selv om man bor i dobbeltrom er man ikke garantert eget bad, men vi forsøker å inkludere det, hvor det er mulig.

Prisen for oppgraderingen er kr. 1.690,- pr. person.

Det er mulig å bestille en ekstra overnatting både før og etter turen.
Prisen for ekstra netter er:
For dobbeltrom på 2-stjerners hotell i Les Contamines inkl. halvpensjon kr. 790,- pr. person/pr. natt.
For dobbeltrom på 2-stjerners hotell i Chamonix inkl. frokost kr. 990,- pr. person/pr. natt.

 
Mad og drikke

Frokost og middag er inkludert i prisen og spises i fjellhyttene, hvor man overnatter (på nær Chamonix og i Courmayeur B&B). Det er friskt vann i hyttene, og det er mulig å kjøpe mineralvann m.m.

Sværhedsgrad

Fotturen Rundt Mont Blanc er grad 3-4. Dagsturene er på 5-8 timer med stigning på cirka 1000 høydemeter pr. dag. Turen krever god kondisjon, og vi anbefaler på det varmeste, at man tar med teleskopiske vandrestaver. Les mer om vårt grad

eringssystem her.

 
Rejseforsikringer

Det anbefales å tegne en reiseforsikring, som minimum dekker sykdom, ulykke, hjemtransport, tapt ferie, bagasje og ansvar. Kunden er selv ansvarlig for å tegne nødvendige reiseforsikringer, som dekker disse omkostninger. Vi anbefaler Gouda Rejseforsikring

 

 

 

Vandrebeskrivelser

Ved bestilling av turen, vil du motta alle relevante "før avreise"-informasjoner. På våre individuelle på reiser vil vandrebeskrivelser, kart og annet destinasjonsmateriale, bli utlevert til dere ved ankomsten til første innkvartering.

Klima

Det kan være vanskelig å planlegge sin reise etter været, men for å hjelpe til et gjennomsnittlig bildet av klimaet ved Chamonix, sees World Weather Online' data her:

 

Ofte stillede spørgsmål

Her kan du lese noen av de spørsmål, vi ofte blir stilt om turen rundt Mont Blanc. Listen oppdateres løpende:

Spørsmål: Hvor mange høydemeter foregår turen i? 
Svar: Vi kommer til å vandre mellom 1.300m og 2.200m over havet. I gjennomsnitt vandrer man i 1.800m høyde. Turens høyeste punkt er 2.700m og det høyest beliggende overnattingsted vil være i 2.000m.

Rejsegarantifonden

Vi er medlem av Reisegarantifondet. Reg.nr. 2529

Har du spørsmål?

Ring til våre eksperter fra kl. 10 - 16.

Tlf. 23 96 66 25

Eller skriv til oss på:

mail@mountain-adventures.no

Send forespørsel

Fant du ikke hva du søkte på? Vi gir gjerne et uforpliktet tilbud på din neste aktive reise.
Fyll ut avreise og hjemkomst for din ønskede ferie, så sender vi deg et uforpliktet tilbud på din reise.

Se også disse reisene

Eksotisk trekkingferie i Marokko. Undervejs bestiger I Nordafrikas højeste bjerg Mount Toubka...
Vansklighetsgrad: 3-4
8 dagers fotturferie på egen hånd med opphold på 3 fine fjellhoteller i veldig vak...
Vansklighetsgrad: 2
Reiser med Barnerabatt
8 dagers fotturferie på egen hånd fra Dolomittene til Gardasjøen, med overnatting...
Vansklighetsgrad: 2
Reise med hundReiser med Barnerabatt
Rejsegarantifonden
Gouda Rejseforsikring
;

Har du spørsmål?

Ring til våre eksperter

23 96 66 25

Klikk her for å skrive til oss

Hverdager fra 09 - 15

Våre kunder sier

Følg oss

 

;

×Vinn et reisegavekort på 5000kr

Vi trekker lodd blant alle som registrerer seg på vårt nyhetsbrev og følger oss på facebook

Kontakt oss ×

Du er hjertelig velkommen til å ringe eller skrive til oss.

Telefon: +47 23 96 66 25
Mail: mail@mountain-adventures.no

Se åpningstider