NOK 6.990,00

Italia - Fottur Amalfikysten og Sorrento-halvøya

Denne fotturferien er en fin måte å oppleve Amalfi, den vestlige delen av den sorrentiske halvøya og nydelige Sorrento. Området har vært en kjent turistdestinasjon i århundre. Vært fall siden «The Grand Tours" æra omkring 1700-tallet, der adelens sønner ble sendt på dannelsesreise for å se Italias viktigste severdigheter. Sorrento ligger så elegant ovenfor Napoli bukten med Vesuv i bakgrunnen. Det er virkelig verdt å besøke det historiske sentrum og de vakre omgivelsene inviterer til mange fine fotturer.

 

Se kart over turen lengre nede på siden.

 • Gå på velholdte historiske esel stier
 • Opplev Amalfi-kystens enestående natur- og kulturarv
 • Du går på Italias berømte "Gudenes sti"
 • Fottur gjennom små landsbyer, oliven- og sitronlunde
 • Utsikt over Amalfi kysten til Capri
 • Du bor i den historiske byen Positano
 • Transport av bagasjen
Overblikk
Vansklighetsgrad:
1
2
3
4
5
6
Avreise i måned:
jan.
feb.
mars
april
mai
juni
juli
aug.
sep.
okt.
nov.
des.
Datoer

Hvis du kan velge datoen i reisekalenderen, kan turen starte den datoen.

Kundene sier

Reiseplan Se alle dagerLukk alle dager

Dag 1 Ankomst Amalfi

Ankomst til Salerno togstasjon. Når du ankommer togstasjonen i Salerno er busselskapet SITA (blå busser) like utenfor ankomsthallen (husk å kjøpe billett, før du går på bussen). SITA bussene kjører hver halv time langs Amalfikysten og stopper i Cetara, Ravello, Amalfi, Praiano, Positano og Sorrento. Busbilletten til Amalfi koster cirka €6. Ta en kort tur til byens sentrum eller en forfriskende svømmetur etter reisen. Opphold på hotell i Amalfi.

 
Dag 2 Amalfi og nærmeste omegn

Turlengde: 9-10 km - Varighet: omkring 4-5 timer

Den første fotturen er lett og gir et godt innblikk i Amalfi-kystens enestående natur- og kulturarv. Start i Amalfis små gater der du kan fortsatt se den sterke mauriske innflytelse. En gammel trapp fører opp de svære kalksteinklipper mot den lille landsbyen Pontone, der er en del av Amalfis middelalderlige festningsverk. Hovedattraksjonen her er Torre dello Zirro, som ligger på en smal høyderygg. På en side er det utsikt til Amalfi og den andre siden kan du beundre Atrani. Etter du har passert Pontone, kommer du inn i Valle dei Muilini (Vannmøllenes Dal), hvor der er ruiner av Europa’s eldste papirmøller (11. århundret). Den behagelige stien følger elven gjennom et frodig landskap. På veien tilbake til Amalfi går stien ned mellom ruinene av de gamle papirmøller og etter det gjennom sitronlunde og maki. I Amalfi kan du besøke papir museet før du går tilbake til hotellet. (M)

Dag 3 På Gudenes sti til Positano

Lengde: 9 km - Varighet: omkring 4-5 timer

Start dagens utflukt med å ta en lokal buss til den lille landsbyen Bomerane, som ligger på Agerolas høyslette. Her er den berømte ‘Sentiero degli dei' (Gudenes sti), som er en av Italias mest berømte sti og byr på helt unike utsikter. Etter en panoramisk strekning med utsikt over Amalfi-kysten hele veien til Capri, går der en sti, som fører til San Domenico Klosteret. Fortsett på den mer eller mindre flate stien gjennom spektakulære klippeformasjoner og frodig landskap. Gjennom landsbyen Nocelle og enda en vakker dal, når du frem til en landsby som heter Montepertuso. Herfra er det kun en kort gange til Positano, men det er bare å ta deg god tid, da har du mulighet for fotografering. Positano er kjent for at være blandt Italias vakreste landsbyer og en av Amalfi-kystens perler. Etter en spasertur gjennom byens gater, når du frem til hotellet ditt, som ligger i sentrum med gåavstand til stranden. (M) 

Dag 4 Øvre Positano-dal

Lengde: 11 km - Varighet: omkring 4-5 timer

Ta en buss opp til Montepertuso, som er utgangspunktet for en vakker fottur i Positanos. På gamle skogstier langs fantastiske utsiktspunkter går du opp mot den gamle festingen Santa Maria al Castello. Herfra kan du se både Salerno-golfen og Napoli-bukten. Nedstigningen fører deg gjennom et skogkledt område til Caserma Forestale. Har man lyst, kan man bestige Monte Sant’Angelo - halvøyens høyeste fjell; en krevende, men også berikende topptur. Den alminnelige fotturen fortsetter gjennom skogen og tilbake til Montepertuso. Returner til Positano på en annen middelalderlig esel sti. Opphold i Positano. (M) 

Dag 5 Gjennom olivenlunde via Torca til Sant'Agata dei due Golfi

Lengde omkring 3-5 timer.

Etter frokost kan du enten ta en lokal buss (eller taxi) eller gå turen fra Positano til Colli di Fontanelle. Denne ruten passerer kirken Santa Maria al Castello og fjellene Monte Comune og Monte Vico Alvano. Fra Colli di Fontanelle følger du den lille stien som går parallelt med kystlinjen. Etter en bratt nedstigning fortsetter stien gjennom olivenlunde mot den lille landsbyen Torca. Herfra går det videre nedover til Marina di Crapolla, hvor du kan besøke en liten kirke, som ble oppført til ære for Sankt Peter og ta en dukkert. Gå så oppover igjen til din deilige agriturismo, der du spiser en deilig middag tilberedt av de lokale med økologiske råvarer. Overnatting på Agriturismo (landsted) i Sant'Agata dei due Golfi. (M,A).

Dag 6 Fottur til Punta Campelle

Vandretid omkring 3-5 timer.

Dagens fottur tar dere til Punta Campanelle, ytterst på den Sorrentiske halvøy, der dere kan se direkte over til Capri. Du kan enten følge Alta Via dei Monti Lattari, som går hele veien fra deres agriturismo, eller du kan ta en lokal buss til Termini, som er den siste landsbyen. Herfra går det en trapp opp til den lille kirken, San Costanzo, der har du en 360 graders utsikt over både Napoli-bukten og Amalfi-kysten. Stien går langs de imponerende klippene og fører deg til halvøyens odde, der Odysseus ifølge legenden bygde et tempel til ære for Athene. Stien kan være litt krevende innimellom, men ikke for hard. Tilbaketuren mellom Punta Campanelli og Termini er en behagelig tur på den gamle romerske Via Minerva, med nydelig utsikt til Capri og flere gamle utsiktstårn, som de brukte til å beskytte kysten. Fra Termini tar du den lokale bussen tilbake til Sant’Agata dei due Golfi, der enda en middag venter på dere. Overnatting på Agriturismo (landsted) i Sant'Agata dei due Golfi. (M,A). 

Dag 7 Fottur til Sorrento

Vandretid 3-5 timer.

Dagens fottur går til Sorrento og du kan velge mellom flere muligheter avhengig av hvordan du vil fordele dagens timer mellom fottur og shopping/sightseeing i Sorrento. En vakker rute som går gjennom den nydelige historiske byen Massalu Brense og gjennom flere små landsbyer. Hele området er omringet av oliven- og sitruslunde. Det er mulig å ta en liten omvei forbi borgen som General Napoleon overvåket Capris beleiring. En kortere rute tar deg via Sant’Agata direkte til Sorrento. Uansett hvilken tur du velger, ankommer du til Sorrento fra det utsiktspunktet, der kunstnere gjennom århundre har malt Sorrento. Spaser gjennom byen og nyt utsikten over bukten fra en av de mange utendørsserveringer, før du sjekker inn på hotellet ditt. Bagasjen din er allerede på hotellet. (M)  

Dag 8 Capri, Pompeii eller Capo Sorrento

Sorrento er utgangspunkt for mange interessante utflukter: f.eks en dagstur til Capri eller et besøk i Pompeii. Det er også gode muligheter for lette fotturer eller et bad. Det er en vakker fottur til Capo di Sorrento og ned til den store romerske villa, om du har lyst å forlenge turen din kan du gå til den lille fiskelandsbyen Marina di Puolo, før du går tilbake til Sorrento. Overnatting på hotell i Sorrento. (M)

Dag 9 Hjemreise

Etter frokost tar du tog, buss eller ferge tilbake til Napoli.

Prisen inkluderer

 • 2 netters opphold i delt dobbeltrom i Amalfi på 3-stjerners hotell, inkl. frokost
 • 2 netters opphold i delt dobbeltrom lse i Positano på 3-stjerners hotell, inkl. frokost
 • 2 netters opphold i delt dobbeltrom lse i Sant'Agata dei due Golfi på Agriturismo (landsted), inkl. frokost og middag
 • 2 netters opphold i delt dobbeltrom i Sorrento på 3-stjerners hotel, inkl. frokost
 • Bagasjetransport fra Amalfi til Positano (dag 3)
 • Bagasjetransport fra Positano til Sant'Agata dei due Golfi (dag 5)
 • Bagasjetransport fra Sant'Agata dei due Golfi til Sorrento (dag 7)
 • Detaljerte rutebeskrivelse med kart og øvrig relevant turistinformasjon
 • 24 timers lokal assistanse
Ikke inkludert
 • Transport fra Norge til Italien t/r.
 • Administrasjonsgebyr kr. 190,-
 • Avbestillingsforsikring og Reiseforsikring
NOK 6.990,00

Praktisk info

Om prisen

OBS: Prisen er basert på at man reiser minimum to deltagere sammen og overnatter i et delt dobbeltrom. Det er også mulig å reise alene, hvis du vil se hva det koster for enkeltperson, går du inn på bestillings-blanketten og velger "1 voksen"

Denne turen er mulig fra mars til november.

OBS: Hvis du går inn på bestillings-blanketten, fyller ut skjemaet går videre til side 2, kan du lagre tilbudet ditt, det blir da sendt til deg som PDF. På den måten kan du videresende det til dine medreisende, slik de også kan se prisen og hva som er inkludert. Når du har lagret et tilbud, kan du finne igjen bestillingen og du behøver ikke taste inn alle opplysningene en gang til.

 
 
Transport

Flyreisen

OBS: Transporten fra Norge til Spania t/r er IKKE inkludert i reisearrangementet, og du må selv sørge for å bestille flyreisen. Du kan søke, bestille og betale flyreisen på bookingmaskinen via linken her. Det er deres eget ansvar å sikre, at flyene passer med turens start- og slutt dato. Vi anbefaler, at du bestiller turen hos oss, før du bestiller flyreisen for å sikre, at det er plass på hotellene.

OBS: Du er velkommen til å ringe til oss, hvis du vil ha hjelp til å finne den riktige flyreisen.

Links
Momondo
Norwegian

Overblikk
Det er lett å få et overblikk over turen fra en hvilken som helst flyplass til Amalfi ved å bruke Rome2Rio. Linket her viser en søkning fra Napoli til Amalfi, men det kan endres, slik det passer med deres foretrukne flyplass.

Hvilken flyplass skal du fly til?
Vi anbefaler, at du flyr til Napoli eller Roma. Det er lettest at fly til Napoli, men det krever alltid en mellomlanding og sedvanligvis en høyere pris enn å fly direkte til Roma. Til gjengjeld tar det lengre tid å komme fra Roma til Amalfi enn det gjør å komme fra Napoli til Amalfi. Bruk linken over til Rome2Rio for å se de forskjellige muligheter.

Fra Roma til Salerno

Ved ankomsten til Roma tar du flybussen til Termini, som er sentralbanestasjonen i Roma. Herfra er regelmessige avganger med Eurostar AV høyhastighetstoget til Salerno med stopp i Napoli. Høyhastighetstoget kjører med opp til 300km i timen og turen til Napoli tar 1 time og 10 minutter og derfra 30 minutter videre til Salerno. Prisen for billettene fra Roma til Salerno med høyhastighetstog er omkring €45. Med IC-tog varer turen cirka 3 timer til en pris ca. €24. På www.trenitalia.com er det lett å få et overblikk over tider og destinasjoner på de italienske tog, men det er vanskelig å kjøpe eller endre billettene online, vi anbefaler, at du kjøper dem på billettkontoret eller i automatene på Termini.

Fra Salerno til Amalfi

Når du ankommer til togstasjonen i Salerno holder busselskabet SITA (blå busser) like utenfor ankomsthallen (husk å kjøpe billet, før du går på bussen). SITA busserne kjører hver halv time langs Amalfikysten og stopper i Cetara, Ravello, Amalfi, Praiano, Positano og Sorrento. Busbilletten til Amalfi koster cirka €6.

Hvis du har mer tid

Ved tidligere ankomst har du mulighet for å stoppe i Napoli og besøke det verdenskjente arkeologiske museum i Napoli, hvor alle gjenstander fra Pompeii og Herculaneum er utstilt, eller det like så imponerende Capodimonte museumet. Det er også mulig å foreta en heldagsutflukt til Pompeii på turen hjemover. Det kan også anbefales å ta et par dager i Roma.

Overnattinger

Du overnatter 6 netter på gode turistklasse hoteller og 2 netter på det som Italienerne kaller Agriturismo, som er hyggelige tradisjonelle landsteder. 

Mat og drikke

Frokost er inkludert på alle hoteller og i Sant'Agata dei due Golfi er middag inkludert. 

Vanskelighetsgrad

Dagsturene som er beskrevet I programmet er grad 2. Du er på egen hånd og bestemmer selv hvor langt du vil gå hver dag og du kan snu når du har lyst. Les mer om vårt graderingssystem her.

 
Reiseforsikringer

Reiseforsikringer
Det anbefales å tegne en reiseforsikring, som minimum dekker sykdom, ulykke, hjemtransport, tapt ferie, bagasje og ansvar. Kunden er selv ansvarlig for å tegne nødvendige reiseforsikringer som dekker disse kostnader. Vi anbefaler Gouda Reiseforsikring. 
.

 
Utstyr

Kvalitetsutstyr og god planlegging ligger til grunn for friluftslivets muligheter, sikkerhet og komfort.

Klima

Det kan være vanskelig å planlegge reisen sin etter været, men for å hjelpe deg få et gjennomsnittlig bilde av klimaet i området har vi en oversikt DMI's data her

Rejsegarantifonden

Vi er medlem av Reisegarantifondet. Reg.nr. 2529.

Har du spørsmål?

Ring til våre eksperter fra kl. 10 - 16.

Tlf. 23 96 66 25

Eller skriv til oss på:

mail@mountain-adventures.no

Variasjoner av denne reisen

Send forespørsel

Fant du ikke hva du søkte på? Vi gir gjerne et uforpliktet tilbud på din neste aktive reise.
Fyll ut avreise og hjemkomst for din ønskede ferie, så sender vi deg et uforpliktet tilbud på din reise.

Se også disse reisene

Opplev den naturskjønne og turistfattige delen av Amalfikysten. Den byr på fottur gjenn...
Vansklighetsgrad: 2
8 dages vandreferie i Italien med besøg i de arkitektoniske perler Pisa, Lucca, det natursk&o...
Vansklighetsgrad: 2
8 dagers fotturferie med ruter rundt i hjertet av Amalfikysten fra den berømte kystbyen Amalf...
Vansklighetsgrad: 2
Rejsegarantifonden
Gouda Rejseforsikring
;

Har du spørsmål?

Ring til våre eksperter

23 96 66 25

Klikk her for å skrive til oss

Hverdager fra 09 - 15

Våre kunder sier

Følg oss

 

;

×Vinn et reisegavekort på 5000kr

Vi trekker lodd blant alle som registrerer seg på vårt nyhetsbrev og følger oss på facebook

Kontakt oss ×

Du er hjertelig velkommen til å ringe eller skrive til oss.

Telefon: +47 23 96 66 25
Mail: mail@mountain-adventures.no

Se åpningstider