NOK 7.990,00

Nepal - Annapurna Base Camp, 17 dager


Turen til Annapurna Base Camp er en av Nepals klassiske fotturer. Og det er ikke uten grunn. Fotturen tar dere gjennom noen av Nepals mest varierte trekking områder, med mange små hyggelige landsbyer, terrassemarker og store høyalpine områder. Helt fra begynnelsen på fotturen får du en utsikt til noen av Himalayas største og fineste fjell, blant annet Machhapuchare, 6.990 moh og Annapurna, 8.091 moh. Den frodige Modi Kola dalen tar dere gjennom tette rhododendron- og bambusskog opp til det høyalpine landskapet ved Machhapuchare Base Camp, før vi kommer opp til Annapurna Base Camp i 4.130 moh. Her er vi fullstendig omringet av hvite fjelltopper som Annapurna I 8.091 moh, Annapurna III, 7.555 moh, Khangsar Kang, 7.485 moh, Gangapurna, 7.454 moh, Annapurna Syd, 7.219 moh og Hiunchuli, 6.441 moh. Nedstigningen går også gjennom Modi Kola, etter dette følger vi en annen rute til det berømte utkikkspunktet Poon Hill, der har vi utsikt til Dhaulagiri, 8.167 moh, før vi avslutter fotturen i Pokhara.

 • Opplev Kathmandu dalen med storslåtte templer, likbrenninger og hellige menn
 • Thamels intense stemning med mange restauranter og shopping muligheter
 • Fly til Pokhara med utsikt til Nepals gigantiske Himalayafjellene.
 • Fottur gjennom hyggelige Gurkha landsbyer og bølgende terrassemarker
 • Utflukt til Poon Hill med utsikt til Himalayas giganter
 • Lokal engelsktalende sherpaguide
 • Fottur gjennom rhododendron- og bambusskoger
 • Opphold i Machhapuchare Base Camp og Annapurna Base Camp
 • Opplev den vakre fjellbyen Pokhara
 • Opphold i tehus
Overblikk
Vansklighetsgrad:
1
2
3
4
5
6
Avreise i måned:
jan.
feb.
mars
april
mai
juni
juli
aug.
sep.
okt.
nov.
des.
Datoer

Hvis du kan velge datoen i reisekalenderen, kan turen starte den datoen.

Kundene sier

Reiseplan Se alle dagerLukk alle dager

Dag 1 Ankomst Kathmandu

Ved ankomsten til Kathmandu, blir du mottatt på flyplassen av guiden din. Du blir kjørt gjennom den pulserende byen til hotellet ditt, som ligger sentralt i den sjarmerende bydelen Thamel. Resten av dagen kan du bare hvile deg og kanskje spasere gjennom de små gatene i Thamel og se på shopping mulighetene, og de mange butikkene som selger utstyr, eller ta en kopp kaffe på en av de mange koselige kafeene.

 
Dag 2 Opplevelser i Nepals hovedstad Kathmandu

Etter frokost henter guiden oss på hotellet og vi drar på en dagstur til Kathmandu dalen, vi besøker det store hindutempelet Pashupatinath. De største opplevelsene er rundt tempelet, som ligger ved Bagmati elven, der hinduene brenner deres døde på plattformene langs elven. Det er også mulig å hilse på sadhhuer, hellige menn som har viet livet sitt til religionen. Etter dette fortsetter vi til den store buddhistiske stupa Boudanath, samt det 2.500 år gamle Swayambunath tempelet, som ligger på en bakketopp høyt over byen. På ettermiddagen går turen forbi Kathmandus gamle sentrum, hvor noen av byens fineste pagodetempler er. På kvelden blir det briefing om fotturen til Annapurna Base Camp.

 
Dag 3 Fly til Pokhara og fottur til Pothana

Vi blir hentet på hotellet og kjørt til flyplassen og flyr til Pokhara. Byen ligger 915moh ved foten av Annapurna massivet og Machhapuchare som blir kallt Fish Tail Mountain pga formen av fjellet. Ved ankomst til Pokhara, kjører vi til landsbyen Sarankot, der begynner vi fotturen. Den første vandredagen er på ca. 5 timer og tar oss gjennom flere små hyggelige landsbyer. Vi går først opp til passet i Deurali. Etter dette går vi ned gjennom skogen og opp igjen til Pothana, 1.990 moh, der overnatter vi på tehus.

 
Dag 4 Fottur til Jhinu Danda

Vi fortsetter fotturen nordover med en fantastisk utsikt til Macchapuchare (Fish Tail Mountain). Rett etter vi har forlatt Pothana, er der en kontrollpost, hvor de kontrollerer vår trekking permit. Etter 3 timers vandring kommer vi frem til landsbyen Tolka 1.790moh, etter enda en time, kommer vi frem til Landruk, der spiser vi lunsj. Vi fortsetter nedover gjennom terassemarkene på den østlige delen av Modi Khola elven og krysser elven via en ny hengebro ved Himalpani. Etter dette går det jevnt oppover halvannen time til vi kommer til Jhinu Danda, 1700 moh. En hyggelig liten landsby på en bakketopp. Når vi har fått tildelt rommet vårt på tehuset, er det mulighet for å ta et bad i de varme kildene, det er ca. 20 minutter å gå.

Dag 5 Fottur til Bamboo

Fra Jhinu Danda går det bratt oppover til Chomrong. Landsbyen er bebodd av Gurung-folk og er delt opp i en ny og en gammel bydel. Den nye bydelen ligger på en bakkekam på 2.170moh. Landsbyen har en vanvittig utsikt til Fish Tail Mountain, 6.990moh og Annapurna Sør 7.219moh. Den gamle bydelen ligger nede i dalen og markerer inngangen til den frodige Modi Khola dalen, som i løpet av de neste par dagene tar oss opp til de høyalpine områdene. Stien går først ned til en hengebro, der vi krysser Chomrong Khola elven, og etter det vandrer vi inn i skogen. Skogen endrer seg ettersom vi kommer lengre opp i dalen. Først er det eiketrær, men dette endrer seg fort og snart er dere omringet av store bambus, herav navnet Bamboo (2.510moh), her overnatter vi.

Dag 6 Trek til Deurali

Etter Bamboo blir dalen enda smalere, og skogen er preget av rhododendron-tre. Om våren, når rhododendron står i blomst, er det en helt nydelig opplevelse å se alle de vakre fargene. Det er en trolsk skog med de lysegrønne mosene som henger ned fra de krokete grenene. Skogen og dalen er tydelig preget av mange steinskred. Etter tehusene i Himalaya, er det slutt på skogen, og vi kommer opp i det høyalpine landskapet. Ca en times fottur etter Himalaya kommer vi forbi Hinku grotten. Det store klippefremspring er svertet av svart røyk, og de lokale overnatter ofte i grotten. Dalen åpner for alvor opp og landskapet blir mer barskt. Det er mange fosser som velter ned fra de bratte fjellveggene, og flere steder med snø som vi må gå over. Vi begynner etter dette å merke høyden, pusten blir tyngre. Vi overnatter i Deurali, 3.250 moh.

Dag 7 Trek til Macchapuchare Base Camp

Det er en kort dag med god tid til å nyte den praktfulle utsikten. På enden av dalen er Gangapurna 7.454 moh, og ved ruinene i Bagar, står Fish Tale Mountain der med sine tusenvis av høydemeter. Vi er fremme ved tehuset i Macchapuchare Base Camp (3.700 moh) til lunsj, og hele ettermiddagen kan vi bare nyte stemningen og den forrykende utsikten. 

Dag 8 Trek til Annapurna Base Camp

Det er kun to timer opp gjennom det vakre morenelandskapet til Annapurna Base Camp, men det kan lønne seg å stå opp tidlig og nyte soloppgangen og den kjølige fjelluften. Det går jevnt oppover og utsikten blir bare bedre og bedre. Vi vandrer langs isbreene, opp gjennom selve Annapurna Sanctuary, en gigantisk gryte omringet av Himalayas gigantiske fjelltopper. Vi overnatter to netter i Annapurna Base Camp (4.130 moh).  

 
Dag 9 Annapurna Base Camp

Vi har hele dagen på å oppleve denne magiske plassen. Mot nordvest, helt på enden av isbreen, reiser sørveggen på Annapurna (8.091 moh), seg 4.00 meter over isfallet. Det er vanskelig å forstå, hvordan den engelske fjellklatreren Chris Bonington og teamet hans helt tilbake til 1960 fant en rute oppover denne vertikale verden av klippe og is. Mot sør reiser Hiunchuli, 6.441 m. og Annapurna Sør, 7.219 moh seg mot himmelen. Mot vest ser du, Bhara Chuli, 7.647 moh, mot nord dominerer Khangsar Kang 7.485 moh og mot øst står Macchapuchare, 6.990 m. Du har mulighet til å gå opp på kammen bak Base Camp eller vandre inn til Base Camp. Man kan selvfølgelig også bare ligge i gresset, slappe av og nyte utsikten.

 
Dag 10 Trek til Dovan

Stå opp tidlig nyt morgenkaffen ute i den kalde og friske fjelluften og nyt den magiske stemningen, når solens første stråler rammer Annapurna massivet. Når vi har fordøyd frokosten og det imponerende skue, er det på tide å begynne på nedstigningen. Det går lystig nedover, og etter en time er vi tilbake til Macchapuchare Base Camp. Vi tar den samme ruten nedover seteren, men det er en helt annen opplevelse å se sørpå ned gjennom dalen. Vandringen er forunderlig lett, og luften blir merkbart tykkere. Før vi vet ordet av det er vi nede i skogen, og midt på ettermiddagen sjekker vi inn på tehuset i Dovan (2.340 moh). 

 
Dag 11 Trek til Chomrong

Vi fortsetter ned gjennom skogen hele formiddagen. I horisonten begynner det å dukke opp bølgende terrassemarker og landsbyen, og etter lunsj kommer vi ut av skogen. Vi krysser Chomrung elven igjen, og en times oppstigning tar oss opp til tehuset i Chomrong, hvor vi overnatter.

 
Dag 12 Trek til Tadapani

Etter en solid frokost forlater vi Chomrong og vandrer mot sørvest. Vi er igjen på nye stier og begynner med en kort nedstigning til Taglung. Etter dette tar stien oss gjennom en tett jungelaktig skog og senere fruktbare terrasselandskaper. Det går opp og ned det mesteparten av dagen og underveis krysser vi Kimrong elven, før det går oppover mot Tadapani i 2.590 moh. Vi er fremme midt på ettermiddagen, så det er god mulighet for å oppleve livet i landsbyen. 

 
Dag 13 Trek til Ghorepani

Vi starter dagen med å følge en kam, før det går bratt nedover fra Tadapani til Bhurungdi Khola elven. Etter dette går det igjen oppover til passet i 3.100moh, hvor vi tar en lunsjpause. Fra passet er det cirka en 1 times lett vandring ned til til Ghorepani, 3.194 moh. Ghorepani betyr” Hestevant”, og landsbyen er et tradisjonelt stoppested for hestekaravaner, som transporterer varer nordpå til Mustang. Før i tiden fortsatte karavanene inn til Tibet for å handle salt, te, smør og ull. Ghorepani’s beliggenhet er makeløs, med sin utsikt til verdens 7. høyeste fjell Dhaulagiri og verdens 10. høyeste fjell Annapurna. Fra Ghorepani er det også utsikt over verdens dybeste dal, Kali Gandaki. Fra bunnen av dalen er det en høydeforskjell på 6.000 høydemeter opp til toppen av Annapurna og Dhaulagiri.

Dag 14 Utflukt til Poon Hill og trek til Thikhedunga

Vi blir vekt, mens det fortsatt er mørkt, slik vi kan nå Poon Hill, før solen kaster sine første stråler på Dhaulagiri og de andre gigantiske fjelltoppene. Det er utsikt til 3 fjell som er over 8000moh, Annapurna, 8.091 moh, Dhaulagiri, 8.167 moh. og Manaslu, 8.153 moh. Vi spiser frokost i Ghorepani, før vi tar fatt på trekket forbi Ulleri til Thikhedunga. Det går nedover hele dagen, og en stor del av vandringen foregår gjennom rhododendron- og magnolia skog. Om våren er det et fargestrålende skue, når de 15 meter høye trærne står i full blomst med hvite, røde og rosa blomster. Underveis på turen møter vi utallige hestekaravaner, som transporterer varer nordpå til de tibetanske områder. Etter å ha vandret nedover på ikke mindre enn 3,300 trappetrinn, når vi sent på ettermiddagen landsbyen Thikhedunga (1.520moh), som ligger vakkert omringet av store bambus og idylliske fosser. Her tilbringer vi vår siste natt i Himalaya.

 
Dag 15 Trek til Nayapul og opplevelser i Pokhara

Etter frokost følger vi elven og vandrer gjennom flere livlige landsbyer, hvorav Birethanti er den største. Etter et par timer ankommer vi Nayapul, hvor en buss venter på oss for å kjøre oss til Pokhara. Etter innsjekk på hotellet og et velfortjent bad, er det tid til å oppleve Pokhara på egen hånd. Vi kan besøke blant annet Mahendra grotten, flaggermus grotten og Seti River Gorge, samt Bhidya tempelet og den tibetanske flyktningeleiren. Om kvelden er det mulighet for å ta en seiltur på Phewa Tal innsjøen og besøket Barahi tempelet. Hvis været er klart, er der en magisk utsikt til Macchapuchare og Annapurna massivet. 

Dag 16 Fly Pokhara – Kathmandu

Vi blir hentet på hotellet og flyr til Kathmandu. Ved ankomsten til Kathmandu blir vi mottat på flyplassen og kjørt til hotellet vårt Thamel. Resten av dagen til fri disposisjon. Det er gode shopping muligheter i bydelen Thamel, eller dra å besøk kongebyene Patan og Bhaktapur. Frokost inkludert.

 
Dag 17 Hjemreise

Vi blir hentet på hotellet og kjørt til flyplassen, det er tid for hjemreise. Frokost er inkludert.

Prisen inkluderer

 • Alle overnattinger under trekket (hytter og guesthouses)
 • Turistklassehoteller i Kathmandu og Pokhara
 • Transport til/fra flyplassen ved ankomst og hjemreise
 • All landtransport
 • Dunjakke og dunsovepose (til låns)
 • Sigthseeing i Kathmandudalen
 • Sherpaguide og bærere til transport av bagasjen på trekket
 • Adgang til Annapurna reservatet
 • Alle tempel-billetter i Kathmandu
 • Mat og drikke, hytter, god lønn, forsikring, førstehjelpsutstyr, flybilletter, landtransport til trekkingpersonalet
 • Alle skatter og avgifter
Ikke inkludert
 • Flyreise Norge til Kathmandu t/r.
 • Alle måltider på trekket (kan tilkjøpes - se under praktisk info)
 • Lunsj og middag i Kathmandu og Pokhara
 • Drikkepenger
 • Administrasjonsgebyr (190kr)
 • Avbestilling- og reiseforsikring
NOK 7.990,00

Praktisk info

Om prisen

OBS: Prisen er basert på at man reiser minimum to deltagere sammen og overnatter i et delt dobbeltrom. Det er også mulig å reise alene, hvis du vil se hva det koster for enkeltperson, går du inn på bestillings-blanketten og velger "1 voksen"

På denne turen er du på egen hånd, og du blir ikke satt sammen med andre - med mindre du ønsker det.

Avreisedatoer
Denne turen kan arrangeres med daglig avreise i mars, april og mai, samt oktober og november.

OBS: Hvis du går inn på bestillings-blanketten, fyller ut skjemaet går videre til side 2, kan du lagre tilbudet ditt, det blir da sendt til deg som PDF. På den måten kan du videresende det til dine medreisende, slik de også kan se prisen og hva som er inkludert. Når du har lagret et tilbud, kan du finne igjen bestillingen og du behøver ikke taste inn alle opplysningene en gang til.

 
Transport / Flyreise

Flyreisen fra Norge til Kathmandu er ikke inkludert i reisens pris. Du kan finne flybillettene i en søkemotor så som momondo.no. Du er velkommen til å kontakte oss, hvis du vil ha hjelp til å finne den rette flyreisen.

Bemerk: Vi anbefaler, at du venter med å kjøpe flyreisen, til vi har bekreftet turen.

Links
Momondo

 

Det lokale team

Fotturen ledes av en lokal engelsktalende sherpaguide, som har stor erfaring med trekking i Nepal. For å hjelpe gruppens deltagere er der typisk 2-3 ekstra sherpaguider, som går sammen med deltagerne (avhengig av antallet). Vi har bærere eller jakokser til å transportere bagasjen, en bærer eller porter, bærer normalt bagasjen for to deltagere, og når du gir fra deg bagasjen om morgenen, får du ikke tilgang til den før du ankommer overnattingsstedet. Bærere og jakoksene blir leid lokalt i området av våre lokale samarbeidspartnere, som vi har arbeidet med i mange år. Våre samarbeidspartnere sørger også for, at bæreren er ordentlig forsikret og har gode arbeidsforhold. 

Overnattinger

I Kathmandu bor vi på et fint turistklassehotell som ligger sentralt i bydelen Thamel. På trekket overnatter vi på tehus, som de kaller det i Nepal. Tehusene er gjestehus, som er drevet og eid av de lokale sherpafamiliene. Kvaliteten på tehusene varierer, og vi prøver alltid å få plass på de beste, men du må være forberedt på, at det er rimelig primitive forhold. Tehusene har alltid et hyggelig fellesrom, som er oppvarmet med en peis. Vi overnatter som regel i dobbeltrom, men på noen av tehusene kan det være sovesaler med 4-6 senger på hvert rom. Rommene er ikke oppvarmet. På noen tehus er det mulig å kjøpe seg et bad, men husk å spør om vannet er oppvarmet ved solvarme, så kan vii være med å beskytte den sårbare skogveksten.

 
Mat og drikke

I Kathmandu er frokost inkludert, men du må selv kjøpe de øvrige måltider. Måltider under fotturen er ikke inkludert i prisen, men du kan velge" alle måltider i løpet av fotturen", når du bestiller reisen. Prisen for dette er 3.890,- per. Pers.

Hvis du velger alle måltider på fotturen

På fotturen får du frokost, lunsj og middag etterfølgt av te og kaffe. Utover dette får du varme drikker tre ganger om dagen. Det er kutyme, at man spiser på det tehuset, hvor en overnatter. Lunsj spises underveis på fotturen når det passer seg. Det er veldig god mat som serveres på tehusene og menyen er stort sett det samme på alle tehusene. Du kan kjøpe vann på flaske på alle tehusene, du kan også kjøpe en kopp varm te, kaffe, kakao, øl og mineralvann.

 
Sanitære forhold

Du må ikke forvente spesielt gode toalett- og baderoms fasiliteter på tehusene i Everest området. På alle tehusene finnes der felles pedal toaletter. Noen steder er der en vask med rennende vann, der det er mulig å vaske hendene, men du må ikke drikke vannet eller pusse tennene i dette vannet. Det er mulig å leie en dusj, eller en bøtte med varmt vann. Vannet er ofte oppvarmet med solvarme eller gass. Hvis vannet er oppvarmet med ved, anbefaler vi at du venter til det neste tehuset med å ta et bad, slik vi kan være med å beskytte den sårbare skogveksten.

 
En dag på stien

En typisk trekking dag mot Everest starter med vekking mellom kl. 06.00 – 06.30. Når vi er ferdig påkledt og har spist frokost, pakker vi baggen og starter å gå ca. kl. 08.00. Det er viktig at du går i ditt eget tempo og tar pause når du behøver det. Midt på dagen tar vi en lang lunsjpause, før vi fortsetter ut på ettermiddagens vandring. Vi når frem til overnattingsstedet en gang på ettermiddagen, når vi har fått tildelt værelse vårt, har vi god tid til å slappe av, oppleve landsbyen, snakke med de lokale eller de du reiser sammen med, lese en god bok. Middagen serveres mellom kl. 18.00 – 19.00. De fleste velger å gå tidlig til sengs.

Vanskelighetsgrad

Vanskelighetsgrad
Trekket til Everest Base Camp er grad 3-4. Les mer om vårt graderingssystem her.

Land info

Areal:  147.181 km2
Befolkningstall: ca. 26 mill.

Religiøse høytider/ festivaler

Nepal er primært et hinduistisk land, som også er sterkt preget av buddhismen. Derfor er det veldig mange religiøse høytider. Flere av de største høytidene ligger midt i fottur sesongen og kan påvirke aktivitetsnivået. Prøv å ta det med ro om tingene ikke går helt etter planen, det løser seg alltid. Diwali er en stor hinduistisk lysfest, det feires også av bl.a. buddhister. Det handler om de godes seier over det onde og lysets seier over det mørke. Diwali feirer også den hinduistiske gudinnen Lakshmi, som står for velstand, rikdom og skjønnhet.

Elektrisitet

Vi kan lade opp batterier på lodges og hoteller. Strømstyrken er 240 volt, men kan variere veldig mye i fjellene. Det anbefales å ta med multiadaptor.

Telefon og internett
Landkode +977

Husk å slå av automatiske oppdateringer, data roaming og lignende fra telefonen/tablet, så du ikke får en overraskende stor regning, når du kommer hjem. Der er WIFI på mange av tehusene i Everest området. Der er nettverksdekning på mange plasser underveis på fotturen, men det er dyrt å ringe hjem, så mange velger å holde kontakten med familien via SMS, der vil være strekninger på turen hvor der ikke er forbindelse.

Språk

Nepals offisielle språk er Nepali, men utover det snakker de mange ulike dialekter. I Khumbu og Everest regionen snakkes det primært Sherpa. Våre lokale guider snakker utmerket engelsk, men som regel med en aksent. På hoteller, tehus og i forretninger snakkes de også flytende engelsk.

Påkledning

Generelt er påkledningen i Nepal veldig avslappet, selv på de bedre hotellene, men det er viktig å kle seg med respekt for religion og lokale skikker. Kle deg derfor anstendig og tenk over hvor du går i shorts, hvis vi skal inn å besøke templer og kloster. Det er en god skikk å dekke til skuldre og knær.

Tidsforskjell

Nepal er 4 timer og 45 minutter foran Norge og 3 timer og 45 minutter når vi har sommertid.

Fotografering

Der er utrulig mange motiver i Nepal, så sørg for å ha god plass på minnekortet. Vis respekt og spør om lov før du tar bilde av mennesker.

 

VIKTIG - før avreise

Vaksinasjoner

Vi henviser til å sjekke helse Norge sin hjemmeside https://helsenorge.no/vaksiner/mine-vaksiner eller https://www.vaksine.no/ eller kontakt din lokale fastlege i god tid før avreise for å få oppdaterte opplysninger om relevante og eventuelt påkrevde vaksinasjoner.

 Reiseforsikringer

Det anbefales å tegne en reiseforsikring, som minimum dekker sykdom, ulykke, hjemtransport, tapt ferie, bagasje og ansvar. Kunden er selv ansvarlig for å tegne nødvendige reiseforsikringer som dekker disse kostnader.

 Valuta og prisnivå

Den lokale valutaen heter rupee (NPR). I Kathmandu er det mange minibanker, hvor du kan ta ut penger, også en vekselbank der du kan veksle kontanter. Det er også mulig å veksle eller ta ut rupee på kredittkort i Namche Bazar, men vi anbefaler at du du tar ut eller veksler et passende beløp til fotturen før vi forlater Kathmandu. På de fleste tuhusene tar de ikke imot annen valuta enn rupee.  

Drikkepenger

Det er tradisjon å gi drikkepenger i Nepal. På restauranter rundes det opp ca. 10% av regningen. Det er også tradisjon å gi drikkepenger til guider og bærere og du må regne med cirka 60 US dollar i drikkepenger. Turlederen samler drikkepengene sammen i en kuvert for hele gruppen og fordeler drikkepengene mellom vårt nepalske team.

Pass og Visum

Visum til Nepal kan arrangeres hjemmefra på den  nepalesiske ambassade i København

Ved innreise til Nepal må den reisendes pass ha en gyldighet på mer enn seks måneder utover innreisepunktet. Reisende har selv ansvar for å kontrollere at visumet deres er gyldig for perioden de planlegger å oppholde seg i Nepal.

.

Håndbagasje på flyreisen

Ta med de viktigste tingene som passet ditt, penger, kredittkort, kamera og medisin i håndbagasjen slik du er på forkant om bagasjen blir forsinket. Skulle bagasjen bli forsinket er det mulig å leie utstyr i Kathmandu. Ta med deg fjellskoene dine på flyreisen.  

 
Utstyr

Bak enhver storslått naturopplevelse, ligger kvalitetsutstyr og god planlegging til grunn for friluftslivets muligheter, sikkerhet og komfort.

Klima

De beste månedene for trekking i Annapurna området er vår og høst. Mars, april, mail og oktober, november er fantastiske måneder å dra av gårde. Det er som regel klart vær og solskinn om morgenen og formiddagen. I løpet av ettermiddagen danner der ofte skyer, er fjellet tilstrekkelig høyt, vil lufta etter hvert som den stiger, bli avkjølt helt til duggpunktet, og fjelltoppen kan bli innhyllet i skyer, og så klarner det som regel opp på kvelden igjen. I januar og februar er det veldig kaldt i høyden. Sommeren fra juni-september er preget av monsunregn. I Kathmandu er temperaturen cirka 25-30 grader på dagen. I Annapurna Base Camp kan det være 15-20 grader midt på dagen, men når solen går, ned faller temperaturen drastisk til minus 5-8 minus grader.

 
Rejsegarantifonden

Vi er medlem av Reisegarantifondet. Reg.nr. 2529

Har du spørsmål?

Ring til våre eksperter fra kl. 10 - 16.

Tlf. 23 96 66 25

Eller skriv til oss på:

mail@mountain-adventures.no

Send forespørsel

Fant du ikke hva du søkte på? Vi gir gjerne et uforpliktet tilbud på din neste aktive reise.
Fyll ut avreise og hjemkomst for din ønskede ferie, så sender vi deg et uforpliktet tilbud på din reise.

Se også disse reisene

17 dagers fottur i Nepal til Everest Base Camp. Vandreturen gjennom sherpaernes Land til E...
Vansklighetsgrad: 4-5
14 dagers eventyrreise i Nepal med store opplevelser i Kathmandu, trekking ved Annapurna, rafting og...
Vansklighetsgrad: 2-3
Fottur rundt Manaslu. Nepals flotteste vandretur. Supertilbud. 19 dagers tur med overnatting i tehus...
Vansklighetsgrad: 4-5
Rejsegarantifonden
Gouda Rejseforsikring
;

Har du spørsmål?

Ring til våre eksperter

23 96 66 25

Klikk her for å skrive til oss

Hverdager fra 09 - 15

Våre kunder sier

Følg oss

 

;

×Vinn et reisegavekort på 5000kr

Vi trekker lodd blant alle som registrerer seg på vårt nyhetsbrev og følger oss på facebook

Kontakt oss ×

Du er hjertelig velkommen til å ringe eller skrive til oss.

Telefon: +47 23 96 66 25
Mail: mail@mountain-adventures.no

Se åpningstider